Hoe verwijder je de Windows 10 Technical Preview notificaties?

Schermafdruk 2015-02-05 10.44.16Toen een tijdje geleden bekend werd dat er een Windows 10 Technical Preview beschikbaar zou komen, was er ook een tooltje dat je kon installeren op je Windows 8.x systeem zodat je op de hoogte gehouden zou worden van het beschikbaar komen van de preview. En natuurlijk las ook ik de beschrijving maar half voor het installeren. Want er staat duidelijk bij dat je dit niet zomaar moet doen. En zeker niet op je productiesysteem, de computer dus waar je dagelijks (of in ieder geval regelmatig) op wilt kunnen werken.

Maar goed, het was maar een tooltje dat je op de hoogte brengt van de preview, dus nog niks aan de hand. Alleen, dat tooltje is nogal hardnekkig en verwijderen ging niet zo gemakkelijk. Wat hardnekkig zijn betreft: sinds de preview beschikbaar is kreeg ik in toenemende frequentie (tenminste zo leek het) een popup op mijn scherm die vertelde dat de preview er was. Dat klopte, hij stond tussen de beschikbare updates. Anders dan bij andere updates had het onzichtbaar maken van die update geen effect op het verdwijnen van de popup. Die kwam elke keer weer terug.

En omdat het al een tijdje geleden was dat ik het tooltje geïnstalleerd had, was terug vinden ervan, zodat ik hem kon de-installeren, nog niet zo gemakkelijk. Dus maar even online zoeken. Ik vond veel verhalen van mensen die de Preview al geïnstalleerd hadden en dan terug wilden. Dat had ik gelukkig nog niet gedaan.
Een andere tip was om bij Configuratiescherm > Programma’s > Programma’s en onderdelen> Geïnstalleerde updates te zoeken naar KB2990214. Als je die update zou de-installeren, dan zou het ook opgelost zijn. Probleem was: die update had ik niet.Schermafdruk 2015-02-06 09.03.04
Wat blijkt, hij is ook onder een andere naam beschikbaar: KB3014460 en inderdaad, nadat ik die verwijderd had en de computer opnieuw opgestart had, kreeg ik eerst wél nog de popup, maar nu was de update naar de Technical Preview optioneel en kon ik hem gewoon verbergen. Geen popups meer.

De Technical Preview heb ik natuurlijk wel gewoon geïnstalleerd. Maar dan in VirtualBox. Daar kan ik zonder problemen testen zolang het nog een preview is en indien nodig gemakkelijk een nieuwe installatie uitvoeren.

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Hoe verwijder je de Windows 10 Technical Preview notificaties? http://t.co/in0DuuTkzy