Open Education and Dance

Vandaag heb ik een sessie verzorgd bij de transnational meeting van het Erasmus+ project “Inclusive Dance and Movement practice, the transferable skills of the dance artist”. De collega’s van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn penvoerder van dat project. Leuk, want Dans en OER of MOOC (in het kader van het project houden ze het bij OER) is niet een combinatie waar je meteen aan denkt.
Niet dat Dans en MOOC uniek is. Bij Coursera heeft er de afgelopen weken ook een MOOC gelopen. Mooi (en verstandig!) was dat ze vanuit de opleiding een tweetal studenten bereid gevonden hadden om de MOOC (signature track) te volgen. De studenten waren er ook om, na mijn verhaal iets te vertellen over hun ervaringen.
Omdat er ook projectleden uit Praag bij waren, was mijn presentatie en ook de toelichting van de studenten in het Engels. Het was mooi om te horen hoe voor hen de peer-reviewed opdrachten waarbij ze inhoudelijke feedback kregen van mensen van over de hele wereld, die soms een heel andere kijk op dans hadden dan zijzelf als heel waardevol ervaren werd. Grappig was dat zij een filmpje van 20 minuten (zeker als je er aantekeningen bij wilde maken en er meer van moest bekijken in een week) als lang bestempelden,  een filmpje van 10-15 minuten was prettiger (ik had voordat zij er waren aangegeven dat ik bij de filmpjes na een minuut of 10 toch wel afgehaakt was).  Ook vonden ze 6 weken wel heel erg doorwerken omdat je per week best veel moest doen. Als je wat meer tijd had gehad, dan had je dingen beter kunnen uitwerken. Ook het principe bij deze MOOC dat je punten kon verdienen door een topic te starten en op een topic te reageren werd door de studenten aangestipt. Het zorgde er voor dat er heel wat dummy topics of reacties kwamen alleen om de punten binnen te halen.
Maar al met al was het wel duidelijk dat het een MOOC was die voor de studenten een duidelijke meerwaarde had. Ondanks dat ze aangaven dat dans en achter een computer zitten niet echt samen gingen. Maar als ze door die MOOC uitgedaagd werden om meer naar buiten te gaan, dan vonden ze dat heel positief.
En hoe dan ook een project waar je hier vast nog meer over gaat lezen.
0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Open Education and Dance http://t.co/HAxL5KZOZy