Ruimte vrij maken op je iOS device

2014-10-11 22.49.22Het is een terugkerend verschijnsel aan het worden. Zowel op mijn iPhone 4S als op mijn iPad Mini Retina: te weinig ruimte. Met de groei van de applicaties (niet zozeer in aantal, maar omvang) loopt de 16GB die ik op beide apparaten heb steeds vaker en steeds sneller vol.

Vreemd verschijnsel daarbij is dat sommige applicaties een stevige cache aanhouden. Zoals Feedly hiernaast. Een App van nog geen 20 MB die een cache aanlegt van dik 700 MB (en die groeide stevig door sinds in de screenshot maakte).

Sommige applicaties hebben de mogelijkheid om die cache leeg te laten gooien, maar Feedly niet. Één oplossing is om de app tijdelijk te verwijderen en dan weer te installeren. Bij Feedly is dat niet zo’n heel groot probleem omdat het daarna een kwestie van opnieuw inloggen is en je kunt verder. Maar het is duidelijk dat dit bij applicaties die ook lokale bestanden hebben of die niet alle instellingen online opslaan veel meer werk is.

Deze website geeft een aantal opties om de cache op te ruimen, zowel in de vorm van applicaties die je op je apparaat installeert en applicaties die je op je Windows/Mac OSX machine moet zetten. Zou toch mooi zijn als Apple dat in iOS 9 standaard in zou bouwen. Dus niet alleen laten zien wat de gebruikte ruimte is met de optie de applicatie te verwijderen, maar ook de optie om de cache leeg te maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Seau! ff 5 gigabyte vrijgemaakt op iPhone door onnodige rommel te verwijderen. Dankzij tip http://t.co/o0EyVyjWGp

Sophie
Sophie
9 jaren geleden

Dank voor het delen van de website. Zeer handig, heb zelf vaak last van beperkte ruimte o.a. door Feedly.