Udemy MOOC: PiBot: Build Your Own Raspberry Pi Powered Robot

PiBotBij Udemy kwam ik de (niet gratis) MOOC “PiBot: Build Your Own Raspberry Pi Powered Robot” tegen. Niet gratis, maar ook niet duur ($9,-) en je kunt 5 minuten gratis rondkijken (of je geld terug vragen als je niet tevreden bent). Ik heb 5 minuten rond gekeken en besloten dat het mijn $9,- niet waard was. Ik zal kort uitleggen waarom.

Vijf minuten is natuurlijk heel kort, een aantal van de filmpjes duren langer. Maar aan de inhoudsopgave van de MOOC had ik al gezien dat het gros ervan vooral zich richt op voor wie een Raspberry Pi helemaal nieuw is. Twaalf van de negentien onderdelen hebben niet specifiek betrekking op het maken van een PiBot, maar meer op “hoe zit mijn Raspberry Pi in elkaar en hoe krijg ik hem aan het werk?”.
Prima als je uitgaat van een absolute beginner, maar voor mij dus overbodig.

Leuk aan de MOOC vind ik dat je niet vast zit aan een specifieke kit om je bot te bouwen, je hebt alleen de onderdelen nodig, zoals wielen, servo-motoren, accu/batterij en natuurlijk een Raspberry Pi.
Alleen, van de inhoud van de PDF die er bij zit (en die ik in die 5 minuten wél kon downloaden) schrok ik wel een beetje. Daar wordt namelijk beschreven dat je een plug die je in de auto in de sigarettenaansteker kunt gebruiken om de 12V van de accu om te zetten naar 5V uit elkaar kunt halen en kunt gebruiken om een batterij die meer dan 5V levert aan te sluiten op de Raspberry Pi. Ehm, juist ja. Er staan zelfs foto’s bij van een doorgebrand exemplaar en een accupack dat uit elkaar zou willen knallen als je het fout doet.
Niet iets waar je zelf aan wilt beginnen dus of erger nog je kinderen aan wilt laten sleutelen.
Zie ook de foto hierboven van het resultaat uit de PDF. En ja, de docent geeft duidelijk aan dat het slechts suggesties zijn, dat je zelf kunt bepalen wat je gebruikt, maar voor een beginnerscursus kan dit echt niet.
Daarom kan ik de MOOC niet aanraden als je hiermee aan de slag wilt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Udemy MOOC: PiBot: Build Your Own Raspberry Pi Powered Robot http://t.co/5PkZMfGQC8