YouTube Live streaming komt er aan!

YouTube_live_events Soms doet Google dingen een beetje halfslachtig, lijkt het wel alsof ze er nog niet helemaal zeker van zijn dat ze er mee door willen gaan. Op andere momenten gooien ze hun volledig arsenaal in de strijd. Met YouTube lijkt dat eigenlijk meestal wel zo te zijn. En ook nu ze hun live videostreaming weer een stap verder gaan brengen.

Je kon al live streamen vanuit een Google+ Hangout. Dat kon maximaal 4 uur aan één stuk, en met een relatief lage resolutie (360p). Maar dat is over een tijdje verleden tijd. Nog niet meteen voor iedereen, ze rollen het uiteraard gefaseerd uit (ik heb geen 1.000 subscribers dus kom ik nog niet in aanmerking), maar dan kun je:

  • Live streamen in full HD (1080p) waarbij voor je kijkers de andere resoluties automatisch gegenereerd worden;
  • Met meerdere camera’s livestreamen;
  • Kijkers kunnen al tijdens de livestream terugkijken in de stream;
  • Tot 8 uur achter elkaar streamen.

Dan is het afwachten natuurlijk wanneer YouTube ook verplicht reclame gaat tonen tijdens het livestreamen zoals bij Ustream en dergelijke diensten nu al het geval is. Als ze daar lang genoeg mee wachten vrees ik dat ze alle concurrerende livestreaming diensten uit de markt weten te drukken. Als Google ergens het volle gewicht tegenaan gooit, dan is er niets wat overeind blijft staan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

YouTube Live streaming komt er aan! http://t.co/mtlyMa36qu

trackback

[…] Mogelijk gerelateerde berichten (automatisch verzameld): Met zijn allen rond de TV voor een YouTube Live Stream Hechtere integratie YouTube en Google+ Automatisch ondertitelen van YouTube filmpjes in het Nederlands Nieuwe video editor van YouTube …  […]