TweetMeme stopt er mee

Soms komt het bericht van een gratis dienst die haar deuren gaat sluiten onverwacht, maar is het eigenlijk ook wel handig. Het sluiten van TweetMeme is daar een voorbeeld van. Per 1 oktober, dus al redelijk snel, sluit de dienst haar deuren. Ik maakte gebruik van TweetMeme om een ’tweet’-knop boven berichten weer te geven. Daarmee kon je dan direct vanaf het weblog hier een link naar een bericht op Twitter zetten. TweetMeme zou dan moeten bijhouden wie dat allemaal gedaan had zodat je een mooie teller kreeg en dat ook op hun website terug kon zien.

Dat werkte niet altijd goed. TweetMeme liet nog wel eens een steek vallen. Maar goed, de tweet-functionaliteit werkte en dat was even voldoende. Ondanks het feit dat ik ook al AddThis was gaan gebruiken om onder elke post een aantal uitgebreidere deel-opties weer te geven.
Omdat TweetMeme dicht gaat, moest ik eindelijk uitzoeken hoe ik de AddThis-knop ook boven de berichten op de juiste plek kon krijgen (normaal worden ze links weergegeven, ik wilde ze rechts) en nu ik de TweetMeme-knop vervangen door de optie om via Twitter of Google+ (die gebruik ik zelf daar namelijk regelmatig voor) te delen. Uitgebreidere opties staan nog steeds onder elk bericht.

Ik begrijp dat het met het bedrijf achter TweetMeme op zich nog prima gaat, het is een heroriëntatie van hun ontwikkelingsinspanningen. Dus door daar geen echte reden tot treurnis.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

TweetMeme stopt er mee http://t.co/LIhaiyeO #media #internet #microblogging #twitter #wordpress