Eerste test met 360 graden Panorama

OK, het gaat hier duidelijk om mijn eerste test, niet de eerste test ooit natuurlijk. Als je op Google zoekt naar “egg timer panorama” kun je er een heleboel vinden: panorama video’s gemaakt met een camera en een eierwekker. De eerste hit bij de zoekresultaten is ook de belangrijkste: deze pagina met een kort instructiefilmpje over hoe je zo’n eierwekker om kunt bouwen.

Ik was van plan om voor de ORDNING wekker te gaan, die kost hier in Nederland €6,99. Ik kom echter niet zo vaak bij de IKEA (leuke winkel, maar het is er altijd zo druk) dus was het er nog niet van gekomen. Maar bij de Lidl hadden ze afgelopen week een eierwekker mét platte bovenkant voor €3,99 in de aanbieding hadden, kon ik die natuurlijk niet laten liggen.
GoPro Kookwekker GoPro Kookwekker GoPro Kookwekker
Monteren van de plakker was 2 minuten werk (1,5 minuten zoeken waar ik hem had liggen en 30 seconden voor het plakken zelf), ik heb nog even geen gat aan de onderkant geboord om hem op een statief te kunnen zetten, maar dat is wel zo handig, komt dus nog.

Ik had de GoPro HERO 2 ingesteld op 1 foto elke 2 seconden. Ik denk nu dat dat beter elke 1 seconde had kunnen zijn, waarschijnlijk wordt de beweging dan nog wat vloeiender. Helaas heeft de GoPro geen handmatige licht-/wit-balans, dus je ziet de kleur van de video veranderen tijdens het draaien.
Duidelijk is ook dat een tuin zonder mensen niet de meest interessante video oplevert. Wel is het meenemen van een stukje lucht handig, want het leverde gisteren meteen een aantal mooie wolkenpartijen op (in de tweede rotatie heb je dat niet).
En natuurlijk zou het mooi zijn als er ook eierwekkers waren die meerdere keren rond konden draaien. Vreemd genoeg kan zelfs de Camlapse ($24,99 voor als je geen eierwekker wilt) dat niet. Deze constructie kan dat waarschijnlijk wel, maar is natuurlijk wat meer werk om te produceren.

p.s het maken van het filmpje op basis van de foto’s heb ik hier beschreven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Mijn eerste test met een 360graden panorama. http://t.co/ve7dVTw0 #video #gopro

trackback
11 jaren geleden

Eerste test met 360 graden Panorama http://t.co/loEIXu8a #media #algemeen #video #gadget #gopro