Microsoft Office op de iPad?

 Gepubliceerd door om 06:16  Android, iOS, MacOS, Tools
nov 302011
 

Het was een van de issues bij het uitzoeken van een tablet voor een student die Office gebruikt: de beschikbare pakketten om (met name) Word documenten te bewerken voor zowel iOS als Android zijn nog niet zo goed dat je écht kunt spreken van Office-vervangers op je tablet.

Daarom is het gerucht (let op: het is nog geen aankondiging van Microsoft zelf) dat Microsoft zou werken aan een Office versie voor op de iPad iets wat hoopvol stemt. Natuurlijk, er zijn genoeg weblogs te vinden waarbij de schrijvers nooit en te nimmer een goed woord over Microsoft of over Office zullen schrijven. Die blogs zijn dan ook skeptisch, wijzen er op dat het pijnlijk voor Microsoft zou zijn om een Office versie voor de iPad uit te brengen nog voordat ze Windows 8 beschikbaar hebben. Wijzen er ook graag op dat een mislukte iPad versie desastreus zou zijn voor de kansen van Windows 8.
Onzin natuurlijk. Microsoft produceert al heel lang een Office versie voor de Mac. En natuurlijk zijn er mensen die Pages, Numbers en Keynote vele malen beter en intuïtiever vinden, er zijn er ook meer dan genoeg die het Office pakket wel gebruiken omdat het een prima brug is tussen twee werelden.
Dus waarom zou dat voor de iPad niet ook zo zijn. Het is zeker niet zo dat Microsoft geen geld heeft om een paar goede iOS ontwikkelaars in dienst te hebben.

Jammer is natuurlijk wel dat ze waarschijnlijk dan weer geen Android versie maken. Omdat die markt toch nog net een graadje gevaarlijker en ook wel kleiner is dan de iOS markt. Of zouden ze ons ook op dat gebied verrassen. Ze verdienen immers meer dan genoeg aan Android. 😉

Kunstmatige Hamburger voor $345.000

 Gepubliceerd door om 06:05  Grappig
nov 302011
 

Winterschool 2011 Ik ben op het moment in de stad waar de hamburger zijn naam aan te danken heeft, dus het bericht dat de eerste hamburger die geproduceerd zal worden van kunstmatig in een laboratorium ontwikkeld vlees, zo’n $345.000 zou moeten gaan kosten kon ik niet voorbij laten gaan.

Het is natuurlijk altijd een beetje de vraag hoe ze de kosten van die eerste hamburger berekenen, maar het zorgt natuurlijk wel voor een mooie kop boven een bericht. Of het dan ‘vlees’ mag heten en of het allemaal écht zo veilig is om te eten als ongetwijfeld in het begin beweerd zal worden, dat moet dan natuurlijk wel nog even blijken. Maar dat wordt pas een issue als de komma een paar plekken naar links opschuift, naar $3,45 bijvoorbeeld.
En het is dan nog maar de vraag of de gemiddelde Duitser er een echte hamburger, of erger nog een echte Curry Wurst, voor zou laten staan.

(getipt door Gizmodo)

 Reacties uitgeschakeld voor Kunstmatige Hamburger voor $345.000  Tags: ,