Vidyo Videoconferencing

Het bedrijf Vidyo levert, zo zeggen ze tenminste zelf, de technologie die Google gebruikt voor haar Hangouts. Ze lieten hier tijdens Educause hun eigen product zien: een videoconferencing systeem met een aantal mooie features. Niet alleen kun je dedicated systemen en webcams op desktops/laptops bij een videogesprek schakelen (dat kunnen er wel meer), de smartphone en iPad clients zien er ook heel gelikt uit. Je ziet in het filmpje hierboven een demo. Naast video kunnen de destopsystemen hun desktop delen. Dat kan door meerdere systemen tegelijkertijd gebeuren, dus niet door slechts één tegelijkertijd zoals bijvoorbeeld bij Adobe Connect.

Ze hebben ook een integratie optie in Adobe Connect waarbij je Vidyo voor de video/audio gebruikt en Adobe Connect voor bijvoorbeeld het delen van het whiteboard of de presentatie.
Het zag er allemaal prima uit. Toen ik vroeg naar de kosten werd het verhaal een stuk ingewikkelder, ik ga dan ook niet proberen dat uit mijn hoofd hier helemaal te reproduceren. Wel moet je er rekening mee houden dat het niet om kwartjes en dubbeltjes gaat.