Nieuwe video editor van YouTube

Ik heb vandaag ook even gespeeld met de nieuwe video editor van YouTube. Hij is nu gemakkelijk te bereiken via een knop boven je video’s. Ik moet zeggen dat ik de grafische filters etc. waarschijnlijk nooit zal gebruiken, maar voor het achteraf bijwerken van een filmpje dat je bijvoorbeeld met je iPhone naar YouTube gestuurd hebt is het wel handig.
Hierboven zie je het resultaat van 5 minuten bewerken van dit filmpje. Het origineel had erg last van het geluid van de wind en omdat ik de iPhone niet goed stil hield van schokkerige beelden. Ik heb daarom gekozen voor beeldstabilistatie en er een muziekje onder gezet.

Het resultaat is al een stuk beter al stopt de muziek op het einde nog wat abrupt, een fade-out was beter geweest. Ook vind ik het jammer dat ik geen eenvoudige titels kan toevoegen in de video en geen aftiteling (credits/toelichting/CC-licentie) op het einde kan toevoegen. Bij screencasts etc. doe ik dat al voor het uploaden, maar bij dit soort filmpjes zou het fijn zijn om dat ook achteraf te kunnen doen. Nou ja, het is een extraatje.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Ken je de Splice video editor voor de iPhone?
Daarmee kun je (onder andere) al op de iPhone voor- en aftiteling toevoegen aan je filmpjes voordat je ze naar Youtube stuurt.
Is er ook in een gratis versie.