Nu ook met zijn 4-en Fringen op de iPad / Android

Ik kan me niet herinneren wanneer ik ooit een serieus (= niet om te testen) videogesprek met Fring gehad heb. Maar omdat ze zo hun best doen om Skype voor te blijven, wil ik toch nog wel even wijzen op hun iPad-versie die beschikbaar gekomen is. Hij is gratis en maakt het mogelijk om met maximaal 4 personen te videoconferencen (hier kun je hem downloaden).
Sjeltur heeft als probleem dat hij geen Fring-buddies heeft om het mee te testen. Nou, ik wil best je buddy zijn hoor op Fring (Fring naam: piair), maar ik heb geen camera in mijn iPad 1 zitten, dus voor een videotest heb je even niets aan me helaas.

Om ook de Android versie de groeps-optie heeft en ik op het moment tijdelijk het hele iPhone en Android arsenaal van onze dienst in huis heb, kon ik wel een test uitvoeren met een iPhone 3GS, een iPhone 4, een Galaxy S en een Galaxy Tab die een videoverbinding met elkaar hadden. Ik heb de foto’s hieronder gezet.
Fring 4-way chat Fring 4-way chat Fring 4-way chat
Nou zijn de foto’s niet haarscherp (had alleen de Zi8 bij de hand en licht was niet optimaal) maar je zult er uit op kunnen maken dat de videokwaliteit ook niet echt haarscherp is. Vreemd is dat de video van Galaxy S op de andere drie apparaten steeds gedraaid weergegeven wordt. Maar het draaien van de Galaxy S heeft niet het gewenste effect. Ik kreeg die video niet “rechtop”.

Maar…voorlopig lopen ze technisch nog even een beetje voor op Skype…

(getipt door mijnipad.net)