Voorbereiden op UNLEASH 2011

Ik ga dit jaar van 16-18 mei voor de eerste keer naar de UNLEASH conferentie in Madison Wisconsin. Ik mag daar op dinsdag 17 mei een sessie verzorgen getiteld “Do You Know What Your Students Do with Your Lecture Recordings?” waarin ik het over de resultaten van mijn promotieonderzoek tot nu toe zal gaan hebben.

Als first-timer ben ik me op het moment redelijk aan het verbazen (in positieve zin!) over de aanloop naar de conferentie. Want hoewel het nog ruim een maand is naar de conferentie zelf, begint het geheel online al steeds meer te leven.
Zo zijn we als sprekers (al een tijdje geleden) uitgenodigd om een korte videoclip te maken over onze sessies. Deze komen halverwege deze maand beschikbaar via de UNLEASH 2011 website (als je die van mij al wilt zien, klik dan hier even).
Uiteraard worden alle sessies van UNLEASH 2011 live gestreamed en opgenomen (je moet voor online deelname overigens gewoon betalen, wellicht een idee om het op die manier in Nederland ook betaalbaar/kostendekkend te houden?). Er is een online community waar deelnemers ook al vooraf aan sprekers vragen kunnen stellen (ik ben benieuwd of daar meer gebruik van gemaakt wordt dan bij bijvoorbeeld Dé Onderwijsdagen) of kunnen aangeven dat ze van plan zijn de sessie bij te wonen (geen verplichting natuurlijk).

En er staat nu ook een webinar online waarin uitgebreid uitgelegd wordt hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden voor de conferentie en hoe je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de beschikbare tijd. Daar wordt dus ook uitgelegd welke online opties er zijn om met elkaar in contact te komen en te blijven, worden tips gegeven over activiteiten tijdens de conferentie (en hoe je je “Mediasite Mojo” kunt verhogen) , kortom een heel leerzaam geheel.
Je kunt het webinar ook bekijken als je niet van plan bent naar UNLEASH 2011 te gaan. Lijkt me zeker iets wat voor conferenties in Nederland ook goed zou zijn om te doen!