Cree.py tooltje voor amateur stalkers

De naam voor dit “creepy” tooltje is natuurlijk een directe hit (als je geek bent en het snapt). Creepy is namelijk geschreven in de programmeertaal Python en de standaard extensie voor Python bestanden is “py”. De rest van de naam heeft betrekking op het doel van deze applicatie: het snel samenstellen van een overzicht van de verschillende locaties waarop iemand geweest is.

Dit gebeurt op basis van de locatiegegevens die aan openbare tweets en Flickr-foto’s van die persoon gekoppeld zijn. Het is dus niet zo dat het tooltje informatie vindt die niet openbaar beschikbaar is. Maar het gemak en detail waarmee de informatie op een kaart getoond wordt zou mensen ongemakkelijk kunnen laten voelen.
Moraal van het verhaal is eigenlijk: als je niet wilt dat mensen altijd kunnen achterhalen waar je was toen je een tweet verstuurde: maak geen gebruik van de geotag opties in Twitter en hou je locatie info verborgen in Flickr.

En ook handig: verstuur geen tweets of foto’s als je op plekken bent waar je eigenlijk (op dat moment) niet had moeten zijn.

Downloaden van het tooltje kan via deze website. Geen Mac client helaas, alleen Windows en Linux.

(getipt door ghack.net)