FaceTime nu beschikbaar via App-store op OSX

Apple heeft vandaag, gelijk met het beschikbaar maken van de nieuwe Macbook Pro modellen, ook Facetime uit de bèta gehaald en beschikbaar gemaakt via de App-store. Je hebt er geen Macbook Pro voor nodig, ook met een ‘gewone’ Macbook kun je Factime installeren. De applicatie is niet gratis maar kost 79 eurocent om aan te schaffen.

Je kunt gebeld worden op basis van je Apple ID. In de screenshot hiernaast zie je dat de beeldkwaliteit over WiFi heel aardig is. Ik gebruik bij deze test een iPhone 4. Aardig is dat als je de iPhone rechtop houdt, ook het FaceTime venster naar de juiste verhoudingen mee gewijzigd wordt. De balken en knoppen die je nu in de screenshot ziet verdwijnen automatisch naar een seconde of twee zodat je alleen de video over houdt.

Bezitters van een iPhone 3GS beschikken standaard niet over FaceTime, maar met behulp van FaceIt (beschikbaar via Cydia) kunnen ook zij gebruik maken van FaceTime (zie hier voor de installatieprocedure). En ook FaceIt werkt probleemloos samen met de Mac client. Belangrijkste ‘probleem’ daarbij is natuurlijk dat de iPhone 3GS maar één camera bevat, dus ziet de andere partij alleen datgene waar je je iPhone op richt.

Apart verschijnsel bij de 3GS is ook dat bij het landscape houden van de camera het beeld op de Macbook op de kop getoond wordt. Maar ja, dat kun je Apple niet kwalijk nemen, FaceTime op de 3GS wordt niet officieel ondersteund.

Het wachten is nu op een FaceTime client voor Windows, maar of dat er ooit van komt…

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
13 jaren geleden

Ik heb de aankondiging gemist. Dank dus. Meteen maar eens geïnstalleerd.