Darim iStudio


Op de ISE in Amsterdam stond ik ook even stil bij de stand van een bedrijf met de naam Darim. Zij hadden daar een soort koffer staan met een aantal monitoren en een greenscreen. Het product, iStudio, biedt een betaalbare (voor onder de 10.000 euro aanschaf had je al een redelijke set en geen jaarlijkse licentiekosten) oplossing voor het capturen van presentaties.

Ze richten zich ook op het onderwijs, maar zullen dan hun marketing toch nog wel wat moeten stroomlijnen. Bij het bekijken van het filmpje dat ik erover tegen kwam op YouTube heb ik heel hard moeten lachen. Vreselijk slechte audiokwaliteit (ik neem aan dat hij de microfoon van de camera gebruikt) en veel te veel wisselingen in beeldinstellingen. Te veel aan de knoppen gezeten dus.
Hier staat nog een filmpje van eerder vorig jaar waar je systeem op een andere beurs in actie kunt zien.
Het bedrijf heeft inmiddels een vestiging in Europa (in Londen), zoals ik zei, wat mij betreft zullen ze nog wat aan hun presentatie moeten doen om voet aan de grond te krijgen in het onderwijs in Nederland, maar het is een interessant product en wellicht een alternatief naast het bestaande aanbod.