Eenzijdig videoconferencen met iPhone en Fring

Videconferencen met Fring (foto door: PiAir (Old Skool))

Op Techcrunch was vanmiddag te lezen dat het gratis Fring programma nu ook ondersteuning biedt voor video op mobiele apparaten. Ook op de iPhone, al is het daar een nogal eenzijdige bedoeling. Probleem is namelijk dat de camera van de iPhone “aan de verkeerde kant zit”. Je kunt namelijk én naar het schermpje kijken én voor de camera in beeld zijn (niet zonder spiegel tenminste). Maar je kunt in ieder geval al video ontvangen.

Met Fring kun je ook (gratis) naar je Skype contactpersonen bellen en toen ik vanuit mijn iPhone naar mijn Skype account op mijn laptop belde kreeg ik meteen videoverbinding. Na die eerste test ging het minder vlotjes. Van Skype naar Fring leverde soms geen verbinding, soms alleen audio op en ook van Fring naar Skype ging daarna niet altijd vlekkeloos.

Ook het delen van de desktop (in de nieuwe Skype versies kun je je desktopbeeld als video doorsturen naar de partij aan de andere kant) werkte niet.

Hoe dan ook, het is een stap de goede richting op. En blijkbaar is de belangstelling groot want de Fring website ligt er op het moment uit.