TeacherTube – Pay Attention


TeacherTube is eigenlijk niet meer dan “slechts” een YouTube kloon gericht op het onderwijs. Raar eigenlijk, al die onderwijs-specifieke versies van bekende Web 2.0 diensten. Maar ja, van de andere kant biedt TeacherTube een heleboel filmpjes die ik nog niet eerder tegen gekomen was (terwijl deze ook op YouTube staat en dan zónder reclame erover Youtube doet dat bij de embed code ook). Het is een inhoudelijk heel mooie film. Ruim 7 minuten met alleen tekst en audio, knap gemaakt. Andere filmpjes zijn gewoon grappig. Alleen knullig dat het (ook hier) zo vaag blijft wat ik precies mag doen met video’s die ik download.
[update] De Teachertube embed code werkte hier niet, daarom toch maar de Youtube versie ingeplakt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
16 jaren geleden

Op http://zbdigitaal.blogspot.com/2007/0
staat een vertaalde/bewerkte versie met Mojiti. Zie ook de reacties aldaar. Het is alleen nog wachten op de ingevoegde muziek…

De samenwerking is leuk in ieder geval!

Pierre
16 jaren geleden

Hmmm, ja en nee. De "vertaalde" versie die bij jou staat moet door alles er omheen veel aan zijn kracht inleveren.

Edwin
16 jaren geleden

Dat is ook wel weer waar maar als experiment vond ik het toch wel aardig.

Maar juist omdat er zoveel tekst wordt gebruikt is het lastig dit om te zetten naar een NL-variant. Dat was de eerste aanleiding.

Pierre
16 jaren geleden

Klopt, het is het proberen waard. Ik denk ook niet dat het met dotSUB wél een echt goed resultaat had kunnen behalen. Ik vrees dat je dan echt een nieuwe versie zou moeten maken waarbij het dan de nodige tijd zal kosten om de zinnen weer op elkaar aan te laten sluiten.

Jeroen Bakker
16 jaren geleden

Zijn er eigenlijk vergelijkbare initiatieven in Nederland? Het hoeven niet noodzakelijk Web 2.0 startups te zijn, maar weten jullie bijvoorbeeld van uitgevers of men dit soort repository’s van video’s voorhanden heeft?

Deze vraag kwam onlangs bij me op, op ons weblog heb ik hier ook over geschreven. Ik ben benieuwd of jullie initiatieven kennen waar ik nog niet van af weet.

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Jeroen, ik heb een reactie bij jouw bericht geplaatst. Korte samenvatting: nee, niet echt.