Menu
Categorieën
Unversal Plug and Play
6 januari 2007 Tools

Gewoon als gokje in de hoop dat er toevallig iemand mee leest die hier ervaring mee heeft:
Op computer #1 heb ik TVersity en Nero MediaHome staan. Dit zijn beide UPnP AV MediaServer software pakketten. Op computer #2 staat Windows XP SP2 met UPnP aangezet. Computer #1 en #2 maken verbinding met elkaar via een SpeedTouch 780WL. De Speedtouch beschikt zowel over bekabeld als wireless netwerk, gebruikt DHCP met een gedeelde range voor zowel bekabeld als wirelss én heeft UPnP expliciet aan staan.
Het volgende gebeurt:
* Als computer #1 én #2 wireless netwerk gebruiken, dan zien ze elkaar én de Speedtouch.
* Als computer #1 én #2 bekabeld netwerk gebruiken, dan zien ze elkaar én de Speedtouch.
* Als computer #1 bekabeld netwerk en #2 wireless netwerk gebruikt, dan zien ze alleen de Speedtouch.
Deze derde configuratie is echter voor mij het handigst aangezien computer #1 een serversysteem is waarvoor ik (nog) geen draadloze netwerkkaart heb en #2 een laptop die ik in de woonkamer wil gebruiken zonder daar een kabel naar toe te trekken.

Duidelijk is (lijkt me) dat de Speedtouch de UPnP messages niet van het bekabelde netwerk naar het wireless netwerk doorgeeft. Maar de vraag is hoe ik de Speedtouch zo ver krijg dat die dat wél doet?

"2" Comments
  1. De oplossing kan ik helaas niet geven, maar ik heb goede probleemoplossende ervaringen met http://www.helpmij.nl

  2. Hmmm, ik pikte er zomaar eentje uit die gezien mijn stervende TV voor de hand lag en moet toch zeggen dat ik de reacties daar (open maken en soldeerbout erbij) niet écht vind helpen.

Reacties zijn niet toegestaan
*