OpenER en LOREnet

Ik lees bij Willem van Valkenburg over de kick-off van LOREnet 2 die gisteren plaats vond. Doel van dat SURF-project is om “aan te tonden dat toegevoegde waarde van gemeenschappelijke diensten op basis van een netwerk van onderwijsrepositories voor het Nederlandse Hoger Onderwijs meerwaarde hebben”. En bij Scienceguide lees ik over openER, het experiment van de OUNL om “op een laagdrempelige wijze, gratis en via internet, kennis te maken met het hoger onderwijs en leerervaringen op te doen”. In het kader van dit experiment wordt het complete leermateriaal van circa 16 korte cursussen vrij toegankelijk gemaakt via het internet.
Het kan haast geen toeval zijn: één project met hoogwaardige leeropbjecten en één project met de architectuur ter ontsluiting van leerobjecten die op dezelfde dag in het nieuws komen.
Hier ligt een win-win situatie voor het oprapen, het kan toch niet anders dan dat het OpenER-materiaal (ook) via LOREnet te vinden zal zijn en ontsloten zal worden. Toch? Zo’n kans op succes mogen we niet aan ons voorbij laten gaan!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem van Valkenburg
17 jaren geleden

Hoi Pierre,

het lijkt me een uitstekend idee dat openER als content partner deelneemt, net zoals het LUMC en Surf Video Portal.